Ringmerking

Årlig ringmerkes ca. 4-5 000 fugler på Mølen


Når merkede fugler blir gjenfunnet, kan vi beregne levealder og innhente kunnskap om viktige dødsårsaker. Alt dette er kunnskap som kan øke forståelsen av tilstand og utvikling i fuglebestandene.


Fuglene som ringmerkes håndteres av kyndige ornitologer med lang trening i å ta fuglene ut av nettene, identifisere og merke dem. Fuglene må håndteres av kyndig personell for å unngå at fuglene skades eller lider. Alle som merker fugler må ha en ringmerkingslisens fra Miljødirektoratet.


Hvert år ringmerkes omtrent 250 000 ville fugler i Norge. Resultatene av ringmerkingen forteller oss hvor hekkefuglene har sine trekkveier, viktige rasteplasser og overvintringsområder. Gjennom fangst og ringmerking får vi kunnskap om mengde og andel av ungfugler og voksne i bestanden, og dermed kan vi si noe om hvordan hekkesesongen har vært. 



Årlig ringmerkes omtrent 250000 ville fugler i Norge. Resultatene av ringmerkingen forteller oss hvor hekkefuglene har sine trekkveier, viktige rasteplasser og overvintringsområder. Gjennom fangst og ringmerking får vi kunnskap om andelen ungfugler og voksne i bestanden, og dermed kan vi si noe om hvordan hekkesesongen har vært.


Når merkede fugler blir gjenfunnet, kan vi beregne levealder og innhente kunnskap om viktige dødsårsaker. Alt dette er kunnskap som er helt nødvendig for å forvalte fuglebestandene på en god måte.


Fuglene som merkes håndteres av ornitologer med lang trening i å ta fuglene ut av nettene. Alle som merker fugler må ha godkjenning fra miljødirektoratet, derved sikrer vi oss mot at fuglene skades eller lider. 

Mølens merkestatestikk kommer i sin helhet på denne siden i løpet av høsten 2020.

Share by: